Woningontruiming, Huis leeghalen

Woningontruiming, Huis leeghalen

Als je te maken krijgt met een woningontruiming is dit vaak een erg ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Het kan verschillende redenen hebben waarom er een ontruiming plaatsvindt. Het kan het leegmaken van een woning zijn na overlijden of het oude huis nadat jouw ouders naar een verzorgingshuis zijn gegaan. Wanneer een dierbaar familielid of een goede vriend overleden is, moet de woning leeggehaald worden. Dit kan een erg emotionele gebeurtenis zijn als je nog midden in het rouwproces zit. Als je naast de uitvaart en jouw verdriet ook nog met een woningontruiming te maken krijgt, kan het raadzaam zijn om een goed verhuisbedrijf met ervaring in huisontruiming in te schakelen. Zij zullen met respect het huis leegmaken en veeg klaar opleveren. Vooraf zal via een gesprek met jou bepaald worden waar de spullen heen moeten.

Het inschakelen van een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf kan helpen bij het ontruimen van de woning. Vooraf wordt er met jou afgesproken op de desbetreffende locatie om met jou de situatie in de woning door te nemen. Je kunt hierbij jouw wensen of de wensen van de persoon van de woning vertellen. Hierbij wordt graag met je meegedacht, zodat je achteraf niet over het hoofd heeft gezien en niet voor verrassingen komt te staan. Na het contact wordt er een passende offerte voor jou gemaakt. Als je akkoord bent met de offerte, gaat het verhuisbedrijf aan de slag met de woningontruiming. Dit wordt uiteraard gedaan volgens de gemaakte afspraken. Je betaal achteraf als je volledig tevreden bent.

Inboedelverzekering

Tijdens het huis leeghalen kan de inboedel gemakkelijk beschadigen. Je verplaatst de inboedel slechts van de ene naar de andere woning. Je kunt de inboedelverzekering dan ook gewoon meenemen. Je hoeft hiervoor alleen maar de adreswijziging door te geven aan jouw verzekeraar. Het is verstandig om nog een goed je inboedelverzekering te bekijken voordat de ontruiming plaatsvindt. Bij een inboedelverzekering is je inboedel gedekt tegen een beperkt aantal schades, zoals schade tijdens het vervoer of brandschade, mits de schade niet onder de aansprakelijkheid van de vervoerder valt. De dekking inboedelverzekering tijdens de verhuizing kan per verzekeraar verschillen, het is dus verstandig even goed de voorwaarden te lezen. Mocht je de dekking tijden de verhuizing niet voldoende vinden, kun je eventueel een zogenoemde verhuisverzekering afsluiten. Je kunt het risico van schade aan je inboedel tijdens de verhuizing ook ondervangen door te kiezen voor erkende verhuizers. Deze garanderen dat je inboedel verzekerd is tot maximaal 100.000 euro.

No Comments

Post a Comment