Marketing vacatures 

Je ziet ze weleens online of in de krant: marketing vacatures. Veel mensen weten wel zo ongeveer wat marketing is, maar vragen zich wel af waarom je op marketing vacatures zou moeten reageren en wat je dan precies gaat doen. Lees hier meer over het werk van de marketing medewerker.

 

Je hebt zowel uitvoerenden als ondersteunende taken

Ten eerste; iemand die in de marketing werkzaam is, is iemand die zowel uitvoerende als ondersteunende taken heeft die bedoeld zijn om een dienst, product, merk of organisatie te promoten. Ga je een van de vele marketing vacatures invullen dan ga je onder meer een marketingplan schrijven. In dat plan definieer jij de doelgroep en beschrijf je manieren hoe je die doelgroep zo goed mogelijk bereikt en hoe je ze benaderen kunt. Vaak geldt voor deze werkzaamheden dat er raakvlakken zijn met de vakgebieden communicatie en sales. We kennen niet voor niets allemaal wel de titels medewerker marketing en communicatie en marketing en sales.

marketing

Je onderhoudt contact met klanten, leveranciers en concurrenten

Stel je reageert op de aangeboden marketing vacatures en je wordt aangenomen, dan ga jij je dus bezighouden met zowel voorbereidende, uitvoerende en coördinerende marketingactiviteiten als campagnes en beurzen en zet je klant- en marktonderzoeken uit die je in bepaalde gevallen ook zelf uitvoert. Tot de werkzaamheden behoren ook het onderhouden van contacten met klanten, leveranciers, pers en concurrenten en uiteraard benader je potentiële klanten door te mailen of te bellen.

 

Adviserende rol richting het uitvoerend personeel

Ook heb je een adviserende rol voor uitvoerend personeel en richting leidinggevenden en ben je in staat offertes en nieuwe projecten te maken en te presenteren. Als medewerker marketing probeer je draagvlak te creëren voor nieuwe marketingcampagnes en ben je ook nauw betrokken bij alle online marketing en advertentiecampagnes. Je bent dus op de hoogte van Google Adwords en de sociale mediakanalen.

 

Haal je diploma in deeltijd

In de functie krijg je ook te maken met zaken als huisstijl en tone of voice en zeker ook persberichten en nieuwsbrieven, die je ook prima zelf moet kunnen opstellen. Marketingmedewerkers werken zelden alleen en zijn dus echte teamplayers. Houd daar rekening mee als je solliciteert op een van de aangeboden marketing vacatures. Nog iets, vaak wordt wel een relevante opleiding gevraagd zoals bijvoorbeeld communicatie, communicatiewetenschappen, International marketing en management en marketing management. Dergelijke opleidingen zijn overigens ook prima als certificaat te halen. Dus wie weet krijg je wel de kans om als marketing medewerker aan de slag te gaan zonder diploma’s, maar moet je die tijdens de dienstbetrekking maar zien te behalen.

 

Je komt vaak terecht bij commerciële of non-profitorganisaties

Werk je in de marketing, dan kun je bij heel veel verschillende organisaties terecht; zowel sterk commerciële bedrijven als bij non-profitorganisaties zoals daar zijn zorg- en onderwijsinstellingen. Vaak ben je actief binnen een complete afdeling marketing die weer nauwe banden heeft of gecombineerd wordt met de afdelingen communicatie, online marketing en uiteraard sales. Bespeur je enthousiasme? Reageer dan zo snel mogelijk op de marketing vacatures.

Klik hier voor meer informatie

No Comments

Post a Comment