Hoogwerker huren

Wil je een hoogwerker huren dan moet je een aantal dingen scherp in de gaten houden. Hoogwerker huren betekent op hoogte werken en dat houdt bepaalde risico’s in. Lees hier waar je speciale aandacht voor moet hebben als je een hoogwerker gaat huren.

 

Afhankelijk van de werkhoogte, ondergrond en aard van de werkzaamheden

Voor je een hoogwerker gaat huren controleer je eerst of de hoogwerker klaar is voor gebruik en of de hoogwerker periodiek onderhoud heeft gehad. Is dit niet het geval, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren tijdens de werkzaamheden. Uiteraard kies je altijd voor dat type hoogwerker dat specifiek past bij de uit te voeren werkzaamheden. Er zijn nogal wat verschillende uitvoeringen beschikbaar. Vraag eventueel advies aan de verhuurder en leg zo goed mogelijk uit waar je de hoogwerker precies voor wilt gebruiken. Welke hoogwerker geschikt is om te huren is afhankelijk van onder meer de werkhoogte, de horizontale afstand, de ondergrond, locatie en de aard van de werkzaamheden.

Hoogwerkers

Check of de batterij wel is opgeladen

Wees er verdacht op dat als je een hoogwerker gaat huren en je kiest voor een elektrisch aangedreven versie dat de batterij wel is opgeladen. Is dit niet zo dan kan het zomaar gebeuren dat je ergens halverwege de dag en tijdens de werkzaamheden de accu op moet laden. Dit kost tijd en is een hinderlijke onderbreking van de werkzaamheden. Functioneert de hoogwerker die je huurt op benzine of diesel, controleer dan regelmatig hoeveel brandstof er nog is en vul op tijd bij. Ook een lege tank kost je tijd en opnieuw is de onderbreking van de werkzaamheden hinderlijk.

 

Zorg voor een zo goed mogelijk opgeruimd terrein

Hoogwerker huren betekent ook dat je zorgt dat het terrein waarop de hoogwerker dienst gaat doen zo goed mogelijk opgeruimd is. Probeer kuilen zo goed en zo kwaad weg te werken zodat de hoogwerker onder optimale omstandigheden z’n werk kan doen. Werken met een hoogwerker vergt een zorgvuldige planning. Probeer de werkzaamheden zo af te stemmen dat je de hoogwerker zo weinig mogelijk hoeft te verplaatsen en dus zo lang mogelijk aaneengesloten je werk kunt gaan doen.

 

Weet hoe de hoogwerker gebruikt moet worden

Uiteraard ben je zelf op de hoogte hoe je de hoogwerker gebruikt. Zo niet, vraag dan iemand die wel weet hoe de hoogwerker werkt of huur een professional in. Verder check je de gebruiksaanwijzingen van de hoogwerker wat betreft de veiligheidsmaatregelen. Weet wel hoe de hoogwerker gebruikt moet worden

No Comments

Post a Comment