Flowpacken in de koekjesfabriek

Flowpacken

Sinds een jaar of drie werk ik bij een grote fabriek die koekjes produceert. De afgelopen jaren ging de koekjes handel dan ook erg goed. We moesten dus verhuizen naar een grotere fabriek. Op de oude locatie hoefde we alleen maar de koekjes te maken, maar om de verhuizing winstgevend te maken moesten we nu ook flowpacken. Dit was dan ook iets totaal nieuws voor mij. Ik had überhaupt nog nooit gehoord van het begrip flowpacken. Ik ben dus wat onderzoek gaan doen en kwam erachter dat flowpacken het verpakken is van de koekjes. Ik deed dit onderzoek omdat mijn baas me had verteld dat ik dit proces mocht gaan leiden. We zijn nadat ik goede research had gedaan om de tafel gaan zitten en wezen nadenken over hoe we het proces zo efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen. We begonnen met brainstormen en hadden al vrij snel een aantal ideeën over hoe wij het flowpacken efficiënt in het proces konden opnemen.

De manager van het flowpacken

Nadat de verhuizing erop zat en we de machines voor het flowpacken hadden geïnstalleerd kon voor mij het echte werk beginnen. Ik was nu namelijk de manager van het flowpacken. Dit had ik natuurlijk nooit verwacht toen ik bij de fabriek kwam werken, maar was wel super blij met de functie. Ik probeerde zoveel mogelijk intern te leren, maar ik besloot ook vrij snel om naar een avondschool te gaan. Deze avondschool heeft er dan ook voor gezorgd dat het managen van het flowpacken een stuk beter ging. Ik had nu meer inzicht in het werk en wist ook beter overzicht te houden. Echter bleken er wel een hoop verbetermogelijkheden in de fabriek. Ik ben dan ook begonnen met het uitvoeren van deze verbeteringen.

Enige tijd later

Het duurde voor mij een aantal maanden voordat ik echt goed begon te worden in het managen van het flowpacken. Ik verbreedde mijn horizon ook erg snel en ik keek veel meer naar het totaalplaatje van de fabriek. Ik gaf nu niet alleen meer advies over het flowpacken, maar probeerde het proces van de koekjes maken ook te versnellen. Mijn baas was erg blij met deze ontwikkeling en gaf me dan ook erg veel mogelijkheden binnen het bedrijf. Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheid en hier was ik ook erg blij om. Ik ben dus van fabrieksmedewerker naar manager doorgegroeid. Wie weet stijg ik in de loop van de jaren nog wel verder.

No Comments

Post a Comment