Financiële planning, wat is het?

Financiele planning

In dit artikel gaan we het hebben over een financiële planning. Zo komt er onder andere aan bod wat een financiële planning nu eigenlijk is. Mocht je geïnteresseerd zijn in het opdoen van kennis, dan raden wij je aan om vooral verder te lezen en je te verdiepen in dit onderwerp.

 

Wat is een financiële planning?

Het kan zijn dat je bepaalde zaken zo vaak doet in je leven, dat het een gewoonte is geworden. Je denkt niet echt meer na en staat er niet echt meer stil bij wat je doet. Het is duidelijk voor jou wat je doet, maar niet altijd voor een ander, zo ook bij het maken van een financiële planning.

Een financiële planner werkt altijd in opdracht van de klant. Een klant komt naar hem of haar toe met een bepaalde vraag. Deze vraag kan bijvoorbeeld zijn hoeveel pensioen iemand nodig heeft. Voordat hier antwoord op gegeven kan worden wordt er een financiële planning opgesteld. Er wordt een beeld geschept van de huidige financiële situatie en vervolgens wordt er op concrete wijze, samen met de klant, gekeken naar het antwoord wat op zijn of haar vraag gegeven kan worden. Mocht de klant het fijn vinden, dan kan de financiële planner helpen bij het aanpassen of stoppen van lopende producten. Daarnaast kan hij of zij steun bieden bij het afsluiten van nieuwe producten.

 

Een financiële planning

Bij het maken van een planning kan het voorkomen dat er ingegaan wordt op het leven van de klant. Zo kunnen er vragen gesteld worden over zijn of haar doelen in het leven, wat zijn of haar dromen zijn en hoe ze vroeger zijn opgevoed qua omgang met geld. Alle antwoorden op deze vragen worden vervolgens samengevat en wordt er tot één duidelijke conclusie gekomen. Dit is dan de klant zijn of haar financiële planning. Vaak wordt dit ook wel persoonlijke financiële planning genoemd.

 

Wat biedt het?

Een financiële planning biedt onder andere grip op je geld. Door je ook daadwerkelijk te houden aan de financiële planning krijg je rust, doordat je niet meer hoeft na te denken over mogelijke problemen. Daarnaast krijg je een duidelijk overzicht wat op zijn beurt weer goed inzicht biedt. Je hoeft dus niet per se onzeker te zijn over je huidige en toekomstige financiële situatie. Als je antwoorden wilt of een duidelijk inzicht, dan kun je ook bij een financiële planner langsgaan.

No Comments

Post a Comment