Belastingadviseur voor passend advies 

Het is verstandig om een belastingadviseur te hebben. Een belastingadviseur kan jou namelijk advies op maat geven. Je wilt namelijk nooit te veel belasting betalen. Een belastingadviseur is voor de meeste bedrijven zeker een aanrader en ze kunnen je helpen bij diverse belastingen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld helpen bij omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en loonbelasting. Hierdoor weet je zeker dat je nooit te veel belasting betaald. Daarnaast hoef jij minder tijd te spenderen aan het uitzoeken hoe de wet- en regelgeving werkt. Door jarenlange ervaring van experts kunnen ze jouw aangifte moeiteloos invullen. Daarnaast weten ze ook enorm veel regels waardoor ze het belastbaar bedrag kunnen verlagen. 

Prinsjesdag is de dag voor belastingadviseurs 

Tijdens Prinsjesdag worden er nieuwe wetten geïntroduceerd. Dit brengt met zich mee dat er veel belastingvoordelen te halen zijn bij bedrijven. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er regels komen die nadelig uitpakken voor bedrijven. Om deze reden is het verstandig om een belastingadviseur te hebben die hier kennis van zaken over heeft. Hierdoor weet je zeker dat je zo min mogelijk belasting betaald en dat er geen hoogte boetes worden opgelegd indien je de nieuwe wetten niet nakomt. 

Omzetbelasting 

Omzetbelasting dient elk kwartaal gedaan te worden. Het is de makkelijkste belastingwet maar er dient zeker wel de benodigde aandacht aan geschonken te worden. Echter, is het hedendaags makkelijk te automatiseren. Hierbij is het belangrijk dat je een belastingadviseur weet die meegaat met de huidige technologie. Door diverse implementaties in het boekhoudsysteem kan de omzetbelasting automatisch berekend worden. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar de omzetbelasting en hoef je het dure uurtarief niet continue te betalen voor handmatige handelingen. Wel dient de adviseur naar de aangifte te kijken en wat checks uit te voeren in het kader van validiteit. 

Vennootschapsbelasting en structuren 

Mocht je een aantal Bv’s hebben dan is het zeker aan te raden om in zee te gaan met een vennootschapsbelasting specialist. Ze kunnen namelijk goede structuren met betrekking tot fiscale eenheden maken. Hierdoor weet je zeker dat je nooit te veel belasting betaald. Zo kun je bijvoorbeeld door toepassing van de wet horizontale verliesverrekening toepassen. Dit houdt eigenlijk in dat je het verlies van een van de vennootschappen met de winst van een andere vennootschap kan verrekenen. Het is dus echt aan te raden om contact op te nemen met de betreffende adviseur. Het is erg complexe materie waar je zelf niet uit kunt komen. 

belastingadviseur

No Comments

Post a Comment