Belastingadviseur Heemskerk

Heb jij een eigen onderneming? Dan kom je waarschijnlijk met veel belastingsoorten in aanraking. Hierbij is het dus belangrijk dat je kiest voor een belastingadviseur die gespecialiseerd is in het zo min mogelijk betalen van belasting. Hieronder zullen we het kort hebben over alle belastingsoorten die er zijn en waar je rekening mee moet houden als je een besloten vennootschap hebt.

 

De omzetbelasting

Omzetbelasting is van cruciaal belang en is van toepassing voor elke onderneming. Hierbij betaal je om het kwartaal de bruto toegevoegde waarde van producten en/of diensten die je hebt verkocht. Daarnaast mag je de bruto toegevoegde waarde van ingekochte producten weer eraf halen. Het saldo van beide resulteert in een uiteindelijke betaling of restitutie. Het is dus goed dat je hier op de juiste wijze mee omgaat, maar door het toepassen van diverse trucjes kan jij ervoor zorgen dat je niet teveel betaald en dat is natuurlijk erg prettig. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een omzetbelasting expert.

Belastingadviseur

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is ook belangrijk, want hierbij wordt jouw inkomen belast tegen een bepaald tarief. In de inkomstenbelasting geldt een trap tarief. Dit houdt in hoe meer je verdiend des te meer belasting je uiteindelijk betaald. Om deze reden is het wederom belangrijk dat je contact opneemt met een expert om zo min mogelijk belasting te betalen. Een inkomstenbelasting expert kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes die uiteindelijk zorgen voor zo min mogelijk betalen van belasting.

 

De vennootschapsbelasting

Als je een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap hebt, dan moet je over de winstbelasting betalen. Veel bedrijven kiezen voor een besloten vennootschap omdat het belastingtarief over het algemeen een stuk toegankelijker is. Er wordt namelijk gekozen voor een tarief van 20 en 25% terwijl je bij de inkomsten tot maximaal 52% belasting kan gaan. Om deze reden is het goed om met een specialist te kijken hoe je dit het beste kan toepassen en welke rechtsvorm je moet kiezen. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen en hierbij kan een expert op het gebied van de vennootschapsbelasting jou helpen.

Ben jij benieuwd wat een belastingadviseur voor jou kan betekenen? Plan vrijblijvend een gesprek in met een specialist en kom erachter wat de adviezen zijn. Hierbij weet je zeker dat je goed advies krijgt wat uiteindelijk zal resulteren in het minder betalen van belasting. Dat is natuurlijk fijn en zeker aan te raden!

No Comments

Post a Comment