Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie

Als jij je bedrijf op de beste manier in de spotlight wilt zetten, kies dan voor bedrijfsfotografie. Voor de beste bedrijfsfotografie schakel je uiteraard de professional in, want op dit vlak van de fotografie blijft de professioneel fotograaf toch onmisbaar. Daar kan zelfs de smartphone niet tegenop.

De opmars van de smartphone gaat ten koste van de fotograaf

Want de fotograaf heeft nogal wat in moeten leveren de afgelopen jaren. Toen de smartphone ook heel fraaie foto’s bleek te kunnen maken was het gedaan met de positie van de fotograaf, die echter op het gebied van huwelijksfotografie en bedrijfsfotografie niets aan status ingeleverd. Daar bleek de smartphone geen adequate vervanger van de professioneel fotograaf.

Zo straal je professionaliteit uit in alle vezels

Logisch ook, want je bedrijf is je alles en dat wil je alleen op de beste wijze aan de buitenwereld laten zien. Door een fotograaf je bedrijfsfotografie te laten verzorgen, straal je professionaliteit uit. Van je bedrijfspand tot een zakelijke profielfoto, door met een professional in zee te gaan trek je een lijn en is er sprake van herkenbaarheid en weet je dat je altijd de beste kwaliteit geleverd krijgt. Bovendien maken websites tegenwoordig veelal gebruik van vrijstaande foto’s. De specialist in bedrijfsfotografie weet precies hoe jij je foto’s aangeleverd wilt hebben.

De uitzonderingen zijn bedrijfs- en huwelijksfotografie

Klanten hechten waarde aan dergelijke zaken en zijn eerder geneigd voor jou te kiezen als ze zien dat je zorg en aandacht aan je presentatie besteedt. Het kan je dus nieuwe klanten opleveren en maakt dat klanten die twijfelen eerder voor jou zullen kiezen. Wat dat betreft is de rol van de fotograaf dus nooit helemaal te vervangen door de smartphone. Behalve voor bedrijfsfotografie geldt dat ook nadrukkelijk voor huwelijksfotografie, waar de rol van de fotograaf en het alom bekende trouwalbum ook allesbehalve uitgespeeld zijn. Wel mag de fotograaf tegenwoordig de feestavond vaak laten schieten. 

’s Avonds wordt gekozen voor de fotobooth

Vanwege financiële redenen hoeft de fotograaf lang niet altijd meer op te komen draven bij het feest. De bruid en bruidegom nemen dan wel genoegen met door smartphones gemaakte foto’s of vervangen de fotograaf door een fotobooth, de moderne versie van het bekende fotohokje. In andere takken van de fotografie legde de arme fotograaf het af tegen de technische ontwikkelingen van deze tijd. Bedrijfsfotografie is een uitzondering op de regel en alleen door professionele fotografie heeft bedrijfsfotografie echt zin. 

No Comments

Post a Comment